Vitrum in de wijkRenovatie van Vitrum
Vitrum in de wijkRenovatie van Vitrum
Vitrum in de wijkRenovatie van Vitrum
Vitrum in de wijkRenovatie van Vitrum

De plannen

Renovatie Vitrum


Vitrum wordt verbouwd. Het gesloten en verouderde gebouw aan de Parnassusweg wordt verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt. Zo sluit de uitstraling van het gebouw weer aan bij de wensen van nu. We gaan hier op verschillende manieren mee aan de slag, bijvoorbeeld door de plint te openen en de interactie tussen binnen en buiten te vergroten. We pakken het gebouw aan: de gebouwentrees worden duidelijk zichtbaar, de oorspronkelijke driedeling in de gevel wordt hersteld en we gaan aan de slag met de karakteristieke brug. Daarnaast verduurzamen we het gebouw en maken we het toekomstbestendig. 

Toekomstbestendig

Vitrum moet nog jaren meegaan. Daarom hebben we gelet op de toekomstbestendigheid. Voor het openen van de gevel en de nieuwe functies en nieuwe kantoorgebruikers, wordt er op verschillende plekken het gebouw uitgebreid. Zo worden er grotere open vloervelden gecreëerd die flexibel gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld voor flexwerken.

Een prettige ontmoetingsplek

Het huidige gebouw is donker en dicht. Dit is geen fijne ontmoetingsplek. Daarom werken we aan het openen van de plint en maken we gebruik van veel glas. Zo creeren we een ruimtelijke sfeer. Ook gaan nieuwe partijen zich in de plint vestigen. Daarbij gaan we de plek vergroenen om zo een fijnere woon- en werksituatie. Zo bevorderen we de verbinding tussen buiten en binnen en wordt Vitrum een prettige plek om elkaar te ontmoeten, zowel binnen als buiten. 

Duurzaamheid


Een toekomstbestendig gebouw is duurzaam. Het is de ambitie om met de renovatie een Paris-Proof gebouw neer te zetten, met een BREEAM label Outstanding te behalen. Dit bereiken we onder andere door het gebouw beter te isoleren, een nieuwe gevel te plaatsen, installaties te vervangen en zonnepanelen op het dak te leggen.


 

Verbeteren verkeerssituatie 

Met de renovatie van Vitrum kijken we ook naar het verbeteren van de verkeerssituatie en bereikbaarheid. We creëeren gescheiden entrees die helderheid scheppen in het gebruik: wonen en werken. We kijken ook naar het beter aansluiten op de openbare ruimte en het scheiden van fietsers en gemotoriseerd verkeer. Met de renovatie worden de omliggende parkeerterreinen opgeknapt.
 

 

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen